Nezařazené

Jan Schneider

Co Američané věcí a nevědí?

Dobrý den, nějakou dobu jsem si rozhodl dát od blogování pauzu, změnil jsem práci a nějak jsem nestíhal, nyní se vracím a přeji všem dodatečně hezký nový rok. Začneme tedy tam, kde jsem skončil. Co všechno o Čechovi ví Američan? Inu, to je různé. Trošku si půjčím z článku pana Zimy (http://janzima.blog.idnes.cz/c/172072/Co-American-o-Cechovi-vsechno-vi.html)....

20.1.2011 v 11:00 | Karma článku: 17.21 | Přečteno: 2690 | Diskuse

Jan Schneider

Děsí vás, že je Mohamed nejpopulárnější chlapecké jméno v Británii?

Je vážně Mohamed nejpopulárnější jméno v Británii? Tisk nás informuje všelijak. Nejdřív si vezmeme třeba Mail Online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1324194/Mohammed-popular-baby-boys-ahead-Jack-Harry.html Tam se říká, že nejlpopulárnější chlapecké jméno v Británii je Mohammed. Británie přece znamená Anglii, Skotsko, Wales a Severní Irsko, že? No, ne vždycky. Jak zjistíme ze statistik, jedná se o Anglii a Wales. Co dělá Skotsko a Severní Irsko? Netuším. Dobrá, podívejme se do jiných novin. Guardian třeba. http://www.guardian.co.uk/uk/2010/oct/27/oliver-olivia-popular-baby-names Tam zase říkají, že nejpopulárnější chlapecké jméno je Oliver, že Mohammed je na 16. místě, pokud ovšem vezmeme v úvahu různé variace hláskování jména, tak by bylo jméno proroka na 1. místě a Oliver na druhém.

29.10.2010 v 10:30 | Karma článku: 32.40 | Přečteno: 3146 | Diskuse

Jan Schneider

6letý chlapec zmizel ze školky, poblíž které bydlí pedofil....

Součastnost Malé švédské město Albin byl roztomilý klučík, který jednoho odpoledne záhadně zmizel ze školky. Učitelka na chvíli nedávala pozor a bylo to...Hrál si přece ještě před chvílí támhle...Nervózně vzala jeho červenou čepici a dala si ji k sobě do tašky. Věděla, že ji budou vinit. Hodiny plynuly a Albin nikde. Policie rychle vyhlásila pátrání a policisté chodili od domu k domu a ptali se, zda někdo neviděl Albina nebo něco podezřelého. Nikdo nic nevěděl. Nikdo nic neviděl. Policie nemá žádnou stopu.

28.10.2010 v 10:30 | Karma článku: 27.39 | Přečteno: 2172 | Diskuse

Jan Schneider

Češi jsou bledí vrazi a mají velká čela aneb nevěřte všemu na netu

Jak vypadají typičtí Češi? Z Answers.com Light Light hair, and light skin. I am a huge majority Czech, and my dad is just about 100% of it. Whenever he explains them, they have light eyes, light skin, and light hair. All light colors. Supposidly most are kept to themselves, and are heritary brought up very cold and quiet. I've noticed that they have big foreheads. Jsem z velkého podílu Čech a můj táta je skoro 100 % český. Kdykoliv je vysvětluje, mají světlé oči, světlou barvu kůže a světlé vlasy. Všechno světlé. Pravdipodobně se drží sami k sobě a jsou dědičovně vychovaní velmi chladní a tiší. Taky jsem si všimnul, že mají veliká čela. To je zhruba překlad onoho inteligenta, který umístil tuto odpověd na otázku Jak vypadají typičtí Češi.

19.10.2010 v 12:21 | Karma článku: 15.47 | Přečteno: 2672 | Diskuse

Jan Schneider

Čím víc muslimů, tím víc problémů aneb Islámu ne!

Adaptováno z knihy Dr. Petera Hammonda "Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat." Islám není náboženství, není to ani kult. Je to, v jeho nejvyšší formě, totální a kompletní stoprocentní systém života. Islám má náboženské, právní, politické, ekonomické, sociální a vojenské složky. Náboženská část je složena ze všech ostatních komponentů.

11.10.2010 v 10:48 | Karma článku: 36.49 | Přečteno: 3019 | Diskuse

Jan Schneider

Chcete si pokazit slibnou kariéru? Konvertujte k islámu!

Aspoň to udělal můj oblíbený zpěvák Yusuf Islam, kdysi znám jako Cat Stevens. Narozen jako Steven Demetre Georgiou, roku 1948 v Londýně, potomek Švédky a kyperského Řeka. Jeho talent pro hudbu se projevil brzy, jeho sláva stoupala, jeho nejproduktivnější léta byla mezi 1970 až 1978, ale na vrcholu kariéry v roce 1977 konvertoval Cat Stevens k islámu a hudbu na dlouhý čas opustil. Změnil si jméno na Yusuf Islam, oženil se a od té doby nebyl ani tak proslaven pro hubu jako spíš pro různé kontroverzní příběhy v tabloidech. Ač mohl v hudební kariéře pokračovat, kvůli náboženství nemohl nebo nechtěl už psát a zpívat úplně všechno. Škoda.

4.10.2010 v 10:44 | Karma článku: 17.30 | Přečteno: 1418 | Diskuse

Jan Schneider

USA a metrický systém - neláska na první pohled

Chcete si koupit rohlík a 20 deka salámu v USA? Rohlík může být problém, ale 20 deka je ještě větší. Spíš se poptejte po půl libře salámu. Proč? USA jako jedna z mála zemí používá stále standardní systém, který přežil už 43 prezidentů. Přežije i toho 44.? Určitě. Kdo nepoužívá metrický systém? USA a podle některých zdrojů Libérie, což je africká země, která je jakousi americkou kolonií a Myanmar, dříve Barma. Snad se jednou do Myanmaru a Libérie podívám a pak vám řeknu, co tam vlastně frčí.... Zdroje se liší, ale nebude lež, když řeknu, že skoro celý svět užívá metrický systém, zatímco USA stále vzdoruje. Metrický systém má mnoho výhod oproti americkému standardnímu, ale problém leží v americké vládě. Podívejte se na fotografii, zeleně jsou vyznačena místa, kde se užívá metrický systém. Jak je to možné, že USA ještě nepřijala onu "novinku" z Francie? Inu, Socha Svobody také nebyla hitem přes noc, ale přece jenom ji přijali Američané rychleji než pár metrů a kil, litrů a stupňů Celsia.

1.10.2010 v 10:54 | Karma článku: 29.58 | Přečteno: 8652 | Diskuse

Jan Schneider

Emigranti, čecháčci, diskutéři zdravím z USA

Je fascinující, jak někteří čeští lidé 20 let po revoluci stále přemýšlejí jako za dob, kdy se dal získat titul na VUML lehce a jednoduše. Nadávky některých a ubírání práva emigrantům vyjádřit se k situaci v české zemi je zřejmě podle některých odebráno,jakmile člověk odejde do ciziny, vezme si cizince. A když píše český emigrant na server Idnes, Lidovky atd. bez diakritiky, tak je oheň na střeše. Co si to vůbec ti emigranti dovolují? Různé servery pro Čechy v USA existují bez diakritiky, občas je někdo poučuje z Česka, proč proboha nepíší s diakritikou. A přesto se země točí dál. I bez diakritiky se dá žít. Nebo ne? Možná jenom záleží na postoji daného člověka, který řídí server či píše blog. Ne každý si umí nastavit víc jazyků na klávesnici, ne každý má čas a chuť se znovu učit českou klávesnici. Můj postoj?

7.3.2010 v 5:51 | Karma článku: 27.35 | Přečteno: 3212 | Diskuse

Jan Schneider

Paroubek navštívil romské ghetto s hrncem guláše

Asi jste klikni v očekávání, říkáte si asi, co to zase bude za blbinu. No, upřímně, ona by mu ta burka slušela, né že ne. Ale o tom právě nebudu psát, o tom píše už dost jiných lidí. Přemýšlím o založení blogu a nadpis je právě to, o čem psát nechci. Nechci se věnovat české politice, ani americké, byť americkou občas řešit musím, nechci řešit rasismus v Česku, chci řešit jenom ten guláš. Nechápete? Tak čtěte dál.

6.3.2010 v 21:13 | Karma článku: 12.12 | Přečteno: 1230 | Diskuse