Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zajímavá města USA: Atlanta

Dnes se vydáme do státu Georgia. Státu Georgia se říká Peach State, ne nadarmo. Nejenže je znám broskvemi (ovocem), ale je znám i svými krásnými děvčaty, které jsou též k nakousnutí. Jižanské broskvičky, které najdete všude v Georgii, ale hlavně v Atlantě. Pokud jste v Atlantě, doporučuji GPS. Jejich ulice jsou často pojmenované právě na ono Peach = broskev. Jen domorodec se zde vyzná ve všech těch Peachtree Street, Peach Street, Peachtree Dunwoody, Peachtree Park Drive, Peachtree Place atd. Atlanta je progresívnější jižanské město, v 80.letech se sem nastěhovala velká židovská komunita, což je poznat třeba na stadionu, kde nabízejí košer párek.

Atlanta je známá snad všem. Byla v ní založena společnost Coca Cola. V Atlantě sídlí Delta Airlines, CNN, Turner Broadcasting a další společnosti.

 

Pohlednice z Atlanty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atlanta je také slavná tím, že se v ní  konaly olympijské hry v roce 1996, v centru Atlanty je velký olympijský park,  Centennial Olympic Park. Kdysi to bylo opuštěné a polozbořené místo, ale přímo v centru Atlanty. Ovšem přišel dobrý nápad, udělat park, který nyní slouží turistům i místním. Na konstrukci parku bylo použito asi 800 000 cihel, celková plocha parku je 21 akrů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K Atlantě také patří muzeum Margaret Mitchell, která napsala Sever proti Jihu aneb Gone with the Wind, která žila v Atlantě, je zde zajímavé židovské muzeum,  Breman Jewish Heritage Museum,ale hlavně! Georgia Aquarium, které je největší na světě.  Akvarium je v centru Atlanty, parkování je děs, ale stojí to za to, i  kdybyste museli zaplatit USD 20 za parkovné. Akvárium je rozděleno na několik částí, pyšní se nejen drobnými korálovými rybkami , jako je klaun očkatý, oblíbený u dětí díky Pixarovu Hledá se Nemo, ale najdete i tučňáky, tuleně, medůzy, mořské koníky, ale akvárium se pyšní i velrybami beluga, několika druhy žraloků. Celé akvárium má asi 8 milionů amerických galonů vody, což je zhruba 31,000 m3. Dá se zde procházet obřím tunelem z plexiskla, kde máte pocit, že jste přímo v oceánu. Je to nádherné,  rozhodně doporučuji.

 

 

 

AQUARIUM ATLANTA, GEORGIA

Vidět zde můžete medůzu anebo tváří v tvář stanout žralokovi, naštěstí s ochranou plexiskla...

 

 

 

 

 

 

 

 

Před pár lety jsem v Atlantě objevil slovenskou restauraci, Slovakia Restaurant, jídlo tam bylo velmi dobré a pár, který tu resturaci vedl velmi milý, hlavní kuchař Štefan rozhodně ovládá umění kuchařské, restaurace bohužel však už zanikla. Častý osud restaurací, restaurace jsou největší podnikatelské riziko.

Pro Čechy či Slováky, kteří žijí v okolí Atlanty bych se zmínil o obchůdku European Deli, který leží v městečku Woodstock, severně od Atlanty. Tam najdete potraviny české, slovenské, polské, vynikající sýry a salámy.

 

Při letošní návštěvě mě kamarádka zavlekla do IKEA, potřebovala pár věcí. IKEA byla přelidněná, je přímo v centru Atlanty, poblíž kolejí různých vysokých škol, čili ideální pro studentíky na nákup levného nábytku. Kamarádka a já jsme se prošli, nakoupili a vyslechli zajímavou hádku v oddělení, kde se prodávají lampy. Jakýsi ruský pár se tam hádal, jakou lampu koupit. Světlo sem, světlo tam, nakonec koupili tu nejlevnější lampu za $6.99 a pádili pryč. Byli dost hlasití a byl jsem překvapen, kolik si pamatuji z nucených lekcí ruského jazyka...:)

 

V Atlantě jsem vždy rád. Je to takové kosmopolitní město, pořád živé, plné zajímavých akcí, muzeí, restaurací (od etiopské po německou) a lidé jsou milí, usměvaví a ochotní pomoci. A jak už jsem řekl, broskvičky jsou k nakousnutí....

 

 

Tímto bych dnešní procházku uzavřel a těším se na vaše komentáře.

 

Fotografie :Olympic Park http://images.travelpod.com/

Autor: Jan Schneider | úterý 6.7.2010 11:00 | karma článku: 14,72 | přečteno: 3804x
  • Další články autora

Jan Schneider

Co Američané věcí a nevědí?

Dobrý den, nějakou dobu jsem si rozhodl dát od blogování pauzu, změnil jsem práci a nějak jsem nestíhal, nyní se vracím a přeji všem dodatečně hezký nový rok. Začneme tedy tam, kde jsem skončil. Co všechno o Čechovi ví Američan? Inu, to je různé. Trošku si půjčím z článku pana Zimy (http://janzima.blog.idnes.cz/c/172072/Co-American-o-Cechovi-vsechno-vi.html)....

20.1.2011 v 11:00 | Karma: 17,21 | Přečteno: 2691x | Diskuse| Ostatní

Jan Schneider

Žena v islámu a mimo islám

Já vím, už zase islám, ale když se tolik konvertitek zastává žen v islámu, chci se také zastat žen mimo islám. Dovolím si reagovat na blog Lucie Jíchové. Nevím, zda blog píše s naprostou vážnou tváří, pokud je to jenom recese, tak se snažím marně, ale co. Nedá mi to. Jedná se o tento článek http://luciejichova.blog.idnes.cz/c/161518/ZENA-V-ISLAMU.html Připadá mi, že slečna vidí jenom to povrchní a opakuje slova, která již zazněla mnohokrát. Islám ženu chrání. V hidžábu je ženina síla. Ale jak může psát tak všeobecně o síle ženy, když co muslimská země, to jiný život muslimky? V zemích, kde netryská ropa, kde se ženy plahočí, aby uživily rodinu, kde muž často není přítomen, nebo kde jeden výdělek nestačí, tam asi moc neřeší mužské-ženské role. V zemích, kde je naopak ropa a bohatá smetánka má služky, tam asi slečna Jíchová čerpá ta moudra. A co Turecko? To stojí mimo, zatím sekulární a zatím svobodnější, aspoň tedy Evropan se tam necítí úplně nesvobodně a nepříjemně. Mají se všechny muslimky stejně a co nemuslimky?

31.10.2010 v 16:54 | Karma: 37,62 | Přečteno: 4323x | Diskuse| Ostatní

Jan Schneider

Děsí vás, že je Mohamed nejpopulárnější chlapecké jméno v Británii?

Je vážně Mohamed nejpopulárnější jméno v Británii? Tisk nás informuje všelijak. Nejdřív si vezmeme třeba Mail Online: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1324194/Mohammed-popular-baby-boys-ahead-Jack-Harry.html Tam se říká, že nejlpopulárnější chlapecké jméno v Británii je Mohammed. Británie přece znamená Anglii, Skotsko, Wales a Severní Irsko, že? No, ne vždycky. Jak zjistíme ze statistik, jedná se o Anglii a Wales. Co dělá Skotsko a Severní Irsko? Netuším. Dobrá, podívejme se do jiných novin. Guardian třeba. http://www.guardian.co.uk/uk/2010/oct/27/oliver-olivia-popular-baby-names Tam zase říkají, že nejpopulárnější chlapecké jméno je Oliver, že Mohammed je na 16. místě, pokud ovšem vezmeme v úvahu různé variace hláskování jména, tak by bylo jméno proroka na 1. místě a Oliver na druhém.

29.10.2010 v 10:30 | Karma: 32,40 | Přečteno: 3146x | Diskuse| Ostatní

Jan Schneider

6letý chlapec zmizel ze školky, poblíž které bydlí pedofil....

Součastnost Malé švédské město Albin byl roztomilý klučík, který jednoho odpoledne záhadně zmizel ze školky. Učitelka na chvíli nedávala pozor a bylo to...Hrál si přece ještě před chvílí támhle...Nervózně vzala jeho červenou čepici a dala si ji k sobě do tašky. Věděla, že ji budou vinit. Hodiny plynuly a Albin nikde. Policie rychle vyhlásila pátrání a policisté chodili od domu k domu a ptali se, zda někdo neviděl Albina nebo něco podezřelého. Nikdo nic nevěděl. Nikdo nic neviděl. Policie nemá žádnou stopu.

28.10.2010 v 10:30 | Karma: 27,50 | Přečteno: 2172x | Diskuse| Ostatní

Jan Schneider

Češi jsou bledí vrazi a mají velká čela aneb nevěřte všemu na netu

Jak vypadají typičtí Češi? Z Answers.com Light Light hair, and light skin. I am a huge majority Czech, and my dad is just about 100% of it. Whenever he explains them, they have light eyes, light skin, and light hair. All light colors. Supposidly most are kept to themselves, and are heritary brought up very cold and quiet. I've noticed that they have big foreheads. Jsem z velkého podílu Čech a můj táta je skoro 100 % český. Kdykoliv je vysvětluje, mají světlé oči, světlou barvu kůže a světlé vlasy. Všechno světlé. Pravdipodobně se drží sami k sobě a jsou dědičovně vychovaní velmi chladní a tiší. Taky jsem si všimnul, že mají veliká čela. To je zhruba překlad onoho inteligenta, který umístil tuto odpověd na otázku Jak vypadají typičtí Češi.

19.10.2010 v 12:21 | Karma: 15,47 | Přečteno: 2672x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address