Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Lesní sběř

26. 6. 2010 12:12
Mícháte dohromady...

...vlastenectví a omezenecký kreténismus. Jak je ostatně typické pro všechny xenofilní hurákosmopolity. :-P

Ne každý, kdo nechce mít doma cizince, musí nutně opovrhovat cizími kulturami. S cizinci je to trochu jako s exotickými zvířaty: do ZOO se na ně zajdu podívat rád, ale na ulici bych tygry a šimpanze potkávat nechtěl. Ne že by nebyli zajímaví, ale z každodenního soužití s nimi nutně vyplývá celá řada nepříjemností a omezení, kterých se raději vyvaruji. Viz nedávný případ z Londýna, kde už dnes má muslim větší práva než Brit se psem.

Moc rád si dám kebab, čínu nebo biltong, ale proč mám kvůli tomu ve své zemi trpět Araby, Vietnamce a Afričany? Copak je potřeba kupovat krávu, když si chci dát jogurt?

A to ani nekradu hotelové ručníky! :-P

0 0
možnosti
M

motylek_02

18. 3. 2010 19:14
pekne napsane

:-)R^ chvalim.

0 0
možnosti
EN

Ed28

13. 3. 2010 3:58
To: Mr Schneider

Moc hezky a pravdive napsano. God bless youV

0 0
možnosti
C

Camino

14. 3. 2010 2:51
Re: To: ED28

Edo, dostanes na zadek, hadal jsi se nesmirne u GN, ale jinak mne bavi Tvoje zarputilost, protoze jsem nevedela, jestli se tam vratis Ty a nebo Wenda, tak to davam sem.

0 0
možnosti
HS

Šnajdr

12. 3. 2010 3:02
Milí zlatí, dík za příspěvky, pokud byste se mnou všichni

souhlasili, říkal bych si, kde jsem asi udělal chybu;-D

Hodně jsem cestoval a cestuju, rád pozoruju lidi a bavím se s nimi, do USA jsem přišel zcela legálně, s mopem jsem se ohánět nemusel, ale pokud by nastala krize a já měl povinnost živit rodinu, tak klidně pujdu dělat do mekáče, práce je práce a neštítím se jí. Chápu, že někteří hlupáčči, kterí nelegálně pracovali v USA a poté si honili trika, si neudělali dobré jméno, ale ně všichni v USA jsou tady nelegálně, nakonec tak doba, kdy to bylo aktuální je pryč. Dneska je možný to samý dělat v rámci EU a legálně. Ne každý je Kožený nebo Gross. Ne každý se chce vytahovat, jsou lidi, kteří chtějí pomoc a které mrzí, jaký image naše země má, naše země česká;-)

0 0
možnosti
L

liason

12. 3. 2010 0:26
Pracoval a žil jsem na čtyřech kontinentech

a konstatuji, že tato Vaše "studie" se s drobnými obměnami hodí na spoustu dalších národů a národností. Já je proto nazývám jednotným pojmem křupani, což nesouvisí ani s etnickým původem, ani s původem sociálním a dokonce ani se vzděláním. Křupanství je stav mysli v kombinaci s dlouhodobě pěstěnými návyky, zlozvyky a mýty;-)

Ale chápu Váš postoj včetně toho nadpisu, protože nejlépe se nám hodnotí to, co důvěrně známe..........

0 0
možnosti
HS

Šnajdr

12. 3. 2010 2:34
Re: Pracoval a žil jsem na čtyřech kontinentech

Máte jistě pravdu..Možná to není čecháček, ale křupánek..to však nemění nic na věci.;-)

0 0
možnosti
B

brnl

11. 3. 2010 22:19
No opravdu povedené čecháčkovské

takže ono je nehezké čecháčkovské lamentovat nad vízy když se do Kanady zrovna nechystám, zrovna tak je tedy nehezké lamentovat nad porušováním lidských práv kdekoliv když se zrovna nejedná o moje lidská práva, zrovna tak je nehezké čecháčkovské lamentovat nad nějakými zločiny když zrovna já nejsem obětí toho zločinu, zrovna tak je nehezké čecháčkovské se starat o nějaké utrpení lidí postižených zemětřesením, povodní atd. když se nejedná zrovna o můj dům a moji rodinu;-D 

Koukám že v tom zámoří se ti někteří krajani dostali až na kulturní úroveň Bangladéže. :-)  

0 0
možnosti
C

Camino

11. 3. 2010 22:54
Re: Z hluboka dychat brnl

Pokud se dobre pamatuji, kdyz bylo Haiti postizeno zemetresenim a jedna mlada blogerka , ktera tam byla napsala o utrpeni lidi a deti, vsichni na diskusi rikali,

ze dobrocinnost zacina doma. A pokud vim, tak Kanada pomohla okamzite, placate nesmysly. Tohle nema s cechackovstvim nic spolecneho. Muj strejda zije v Australii od 48 je z republiky pryc a ten nerika cechackovstvi, ale cizkovstvi, takze nazvat se to da jakkoliv, ale mineno je pod tim take asi, kdyz je nekdo vycurany.V[>-]

0 0
možnosti
B

brnl

11. 3. 2010 21:27
Ještě bych to doplnil

... každý čecháček je Čech a každý člověk v zámoří původem z Českých zemí který tenhle výraz použije vůči svým krajanům je totálně zakomplexovaný ubožák.

A samozřejmě zakomplexovaný ubožák těžko může chápat že to co provedla Kanada spřátelené zemi tak že tohle kdyby udělal kdokoliv v podnikatelských nebo soukromých vztazích tak bude vypadat jak úplný idiot.

Představme si jen třeba majitele restaurace kterému se tam chodí zadarmo stravovat nějací Romové že by nevyhodil ty Romy ale aby nevypadal jako rasista tak by zavedl povolenky pro všechy pro které by se muselo jezdit do Vídně a to jen proto aby mu do té hospody nelezli ti Romové. Zámořské hlouposti a zámořskému čecháčkovství zdar. R^:-)

0 0
možnosti
C

Camino

11. 3. 2010 21:59
Re: Ještě bych to doplnil a ja taky pane brnl

A v nasich zilach pivo je, to dela z Cizku bivoje.

Na vsechno jdeme od lesa, schazi nam vzlet a noblesa.

A hlavni z nasich priorit? Drepet a chrochtat u koryt.

Nu proste na nas, cesky brav, plati jen bic a paragraf ! Tak pravil mnohy doktor ved

a odebral se na obed, kde zdravovedy pametliv veprovou zapil metrem piv.V[>-][>-]

0 0
možnosti
C

Camino

11. 3. 2010 21:25
Wow, Jendo tady se citi hodne lidi postizenych

R^R^R^R^ docetla jsem diskus, otevrel jste konzervu s cervy. Ale mate pravdu, nezalezi kam clovek na svete prijede, slysime sve krajany mluvit. Od te doby co jsem z Evropy pryc a cim dale se potkavame tim lepsi. Ale o tom co je doma mate pravdu.

0 0
možnosti
HS

Šnajdr

12. 3. 2010 2:36
Re: Wow, Jendo tady se citi hodne lidi postizenych

Dík. Taky už raději mlčím, když slyším čestinu..dřív jsem reagoval, ale většinou to nebylo příjemné poznání...Jo, já rád otevírám can of worms;-D

přeji vám krásnou dobrou noc.;-D

0 0
možnosti
N

norayellow

11. 3. 2010 20:13
Muj nazor

Nevidim nic spatneho na tom, ze nekdo jede do ciziny a jde treba myt nadobi ci uklizet v Supermaketu. Co je na tom spatneho? To nejsou jen Cesi, najdete tu lidi z celeho sveta a klidne to delaji i mistni - hodne studentu Universit si timhle privydelava. Byt pozvan jako odbornik ze zahranici to je skutecne jen pro ty nejlepsi. Co je pravda je to, ze v Americe na vas pres prsty kvuli tomu nikdo nekouka. Evropa je jina, tam jsou temer kasty mezi jednotlivymi narody. Vy se take na Ukrajince nedivate stejne jako na Cecha, protoze hodne ukrajincu kteri u vas pracuji nejsou zrovna tim nejlepsim vzorem co narod vyprodukoval. Mozna to nekoho prekvapi, ale treba Svycari se citi nad Nemci i nad Rakusaky. Mohli by o tom povidat lide, kteri ve Svycarsku roky delali na velmi dobrych mistech, ale kdyz prislo na lamani chleba tak jim jejich kolegove klidne rekli at se do toho nes.... protoze nejsou Svycari. Znam to z vlastni rodiny.

0 0
možnosti
N

norayellow

11. 3. 2010 20:20
Re: Muj nazor

Ted k tem emigrantum. Stejne jako neni jeden Cech stejny jako druhy, tak je to i s emigranty. Jsou emigranti, kteri z domova utikali kvuli komunistum a ty bych rozhodne nehazela do jednoho pytle s temi, kterym se povedlo uteci protoze by jinak u vas sli sedet. A nebylo jich malo. A sli by sedet za trestne ciny za ktere by sli do basy i venku (drogy, ozbrojovani, atd). Proste lumpove. Pochopitelne ze budou tvrdit ze jsou tzv. politicti. Hodne z tech normalnich slusnych uprchliku se hned po revoluci chtelo vratit. Ne proto aby vam dokazovali jak si venku pomohli, ale proto ze svoji emigraci chapali jako vyhnani pred diktaturou. A mnozi z nich se po letech rozcarovani vraceli zpatky. Protoze se uz neszili, ikdyz se snazili tak ta mezera proste uz byla velika. Tech 20 i vice let zivota zili jiny zivot nez jejich rodiny a kamaradi. Tohle se stava i emigrantum z jinych zemi (napr. Rekove). Pak je ale jeste dalsi skupina emigrantu. Ta ktera se vratila a skutecne chtela pomahat.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

11. 3. 2010 18:06
Ve spouste mate

Jane, pravdu.

I kdyz treba nemam nic proti dovolenym do Jugoslavie, kde si lidi vezmou vlastni jidlo. Proste na luxus bohuzel nemaji a musim priznat, ze radeji bych jela s bandou znamych stanovat, nez trcet v 5ti hvezdickovem hotelu a nudit se. Takze to jako Cechacstvi nevidim. Stejne jako viza do Kanady.

Jinak ve vetsine s Vami souhlasim a karmu Vam dam. FR

:-)

0 0
možnosti
HS

Šnajdr

12. 3. 2010 2:38
Re: Ve spouste mate

No, to je vše otázka pohledu. Ale díky za karmu, miss;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address