Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ondulino

1. 7. 2010 7:42
je to boj

jak je napsano dole v diskuze neni to ani tak o narodnosti.... ziju uz nejaky rok v zahranici a ceskeho partnera jsem nemela roky (vzhledem k tomu, ze jsem v asijske zemi a v okoli je cechu tri a pul vcetne me nepredpokladam, ze v budoucnosti nejakeho bojareho mladika z moravy, vegetariana, ktery nepije ;-) najdu) ve finale je to o kombatibilite jedincu, na jedne strane muze byt pro cloveka urcity pocit soudrznosti kdyz ma partnera stejne narodnosti, na strane druhe randint z cizincem otevira uplne jine obzory (i kdyz to neni vzdy jednoduche).....v kazdem pripade drzim slecne Hance pesti at si toho svojeho ceskeho Honzu najde ;-) 

0 0
možnosti

motylek_02

30. 6. 2010 16:49
:-)

tomu se rika vyvoj a poznani. ;-D Zije v zahranici, naprosto chapu. Mam stejnou zkusenost: od "cizinec jako partner nevadi" behem zivota v Cechach po "jedine Cecha" :-) pri prestehovani do zahranici. Clovek v podstate ma urcitou predstavu o partnerovi, takze rysy jak u Cecha tak cizince budou podobne. Nicmene pri zivote v zahranici dava partner stejne narodnosti urcity kus pocitu znameho, zazemi, korenu, pouziti rodneho jazyka. Lide jsou ruzni, takze je skala od: "jedine Cecha' pres "na narodnosti nezalezi" po "Cecha nikdy".

0 0
možnosti

Kimmy

7. 4. 2010 4:51
to je jednoduche....

Hana nechtela Cecha v CR - kde cesti muzi ziji mezi ostatnimi ceskymi muzi a jsou podporovani ve sve touze venovat se po praci konickum a nikoli delit se o domaci prace, kde kazdy druhy chlap je neverny a kde osobni hygiena muzu neni zrovna na spicce priorit

Hana by chtela Cecha v USA - neboli cloveka, ktery dokaze, ze se umi o sebe postarat, ktery uz zrejme nejakych tech uspechu dosahl, ktery se prizpusobil kulture v tom, ze neceka doma plny servis, ktery v praci nemuze vtipkovat na ucet zen a ktery pecuje o svuj vzhled, protoze proste jinak by neobstal...

Hana chce muze kultivovaneho, pozorneho, uspesneho - a taky muze, ktery zna jeji kulturu, humor a hodnoty. Takovi muzi samozrejme jsou i v CR - a neni jich zrovna malo - ale je jich urcite mensina a Hana na ne v CR nenarazila  - a ted doufa, ze je spoji krajanstvi...

 

Preji Hane, at se ji jeji sen splni. Ale muzu ji ujistit, ze o narodnosti to vubec, ale vubec neni.

0 0
možnosti

norayellow

7. 4. 2010 2:48
A tak jo,

vzdyt o nic nejde. At to napoprve zkusi s Cechem. Koneckoncu jak ma poznat rozdily, kdyz je jeste jak pisete svobodna. Ovsem mela by si pospisit, kdyby nahodou zmenila nazor. Vite co je na svete narodnosti?;-D

0 0
možnosti

kevinbb

6. 4. 2010 22:36
Myslim,

ze je rozdil mezi nasi kulturou, mentalitou a americkou mentalitou a kulturou. Obe maji svoje chyby a obe maji svoje plusy. To zalezi po cem clovek kouka, jak citi, jak vyrostl, jake ma vzdelani, jake ma vztahy k lidem, atd., atd.

Preji vasi sestrenici vsechno nejlepsi, ale bylo by mozna lepsi aby si nic neidealizovala! Vsude se najdou dobri lidi at uz prichazeji odkudkoliv, ale jak jsem psal vyse, nekdy rozdil v mentalitach narodu je obrovsky.

0 0
možnosti

Šnajdr

7. 4. 2010 2:36
Re: Myslim,

Díky moc, napsal jste to hezky...;-)

0 0
možnosti

Vendolin Kvintana

6. 4. 2010 21:24
to je tedy slint

vzdyt je to jedno, ne? cech nebo amik, hlavni je, aby spolu vychazeli v pohode.

0 0
možnosti

Šnajdr

7. 4. 2010 2:37
Re: to je tedy slint

Právě že někoomu to není jedno...a děkuji moc za váš komentář;-D

0 0
možnosti

littlemisssunshine

6. 4. 2010 20:57
Nechapu, proc nektere zeny si mysli, ze

cizinci jsou lepsi. Trouby najdete jak mezi Cechy, tak mezi Cizinci.

Moc pekny clanek Jene, davam karmu a V

0 0
možnosti

three times banned star

6. 4. 2010 21:22
Re: Nechapu, proc nektere zeny si mysli, ze

Kulturní rozdíly tady jsou - no a někomu vyhovuje to, jinému ono, tak proč nevybírat partnera ze skupiny lidí, u kterých lze určité chování předpokládat?

0 0
možnosti

skoog

6. 4. 2010 20:53
Uniká mi smysl

Češi nejsou jen na svoje pivko a gulášek, ani bych neřekla, že jsou trapní a nevychovaní. Ale stejně, ač v zahraničí, nevidím důvod proč Čechy vyhledávat. Dobře popovídat si můžu s kýmkoli a ani stejná řeč automaticky neznamená, že neexistují žádné bariéry.

0 0
možnosti

Vikina

6. 4. 2010 20:53
Tak to není pravda,

meloun se dá rozkrojit a člověk hned ví, sníst nebo hodit do kontejneru?

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

6. 4. 2010 20:55
Re: Tak to není pravda,

Průšvih je, když mezitím vyklíčí semínko;-D

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

6. 4. 2010 20:45
nemusí to bejt Čech

ale exotiku nebrat!!

0 0
možnosti

three times banned star

6. 4. 2010 21:27
Re: nemusí to bejt Čech

Pro Češku je nejlepší hledět směrem západním až severním, pro Čecha naopak. Ideální manželství je, když žena je větší putička, než manžel očekává, a manžel ji buzeruje méně, než je zvyklá. Feministkami umořený Severoameričan nebo Západoevropan bude českou holku na rukou nosit, a naopak český Honza si orientálku, která za deště nad ním ponese deštník, bude jen pochvalovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address