Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HN

Hanka Novotná

2. 7. 2010 15:37
Vy budete mámin mazánek

;-D. Vařila jsem 14 let teplé obědy, teplé večeře, hostiny pro návštěvy. Čaj k snídani měl přesně tu teplotu, aby se mohl pít. Káva byla oslazena tak, jak to měl rád. Domácí koláč k ní samozřejmostí. A dělala jsem to ráda. Ale když mi bylo řečeno, že je to přece povinností ženy, přestala jsem vařit a přestalo se u nás dobře dařit. Láska nesmí procházet jen žaludkem. Asi tak. Dneska koupím sekanou nebo párky. Máš hlad? Fajn, ohřej si je. Mám náročnou práci, jsem taky unavená. Žena nesmí sloužit muži, to jsou pozůstatky výchovy našich babiček a maminek. Já svou dceru vychovávám úplně jinak. Určitě jednou zvládne svíčkovou nebo řízky s bramb.salátem, ale taky se během pěti minut vyfikne na večeři do restaurace, kam ji muž pozve.

0 0
možnosti
P(

papaya (.)(.)

2. 7. 2010 17:13
Re: Vy budete mámin mazánek

no jistě, čiň čertu dobře, peklem se ti odmění... Jsou to cenné zkušenosti, a dělat blbce a obecního slouhu nekonečně dlouho nikoho nebaví. Jsou zajímavější životní role... ;-)

0 0
možnosti
D

Dita_1

2. 7. 2010 14:17
Mílý autore

To, že se někdo nehodlá několik hodin denně realizovat v kuchyni, ještě neznamená, že 1. vařit neumí (připravit kuře s rýží, zapékanou brokolici nebo mrkev s hráškem a bramborem by zvládla snad každá svéprávná osoba) 2. vařit kategoricky odmítá. Taktéž nevidím přímou souvislost mezi kulinářským umem a ochotou přemýšlet nad tím, čím živím sebe, případně své potomky.

Pokud vám vyhovuje žena, která o Vás bude pečovat téměř mateřsky, nikdo Vám nebrání, abyste si takovou našel. Jen si odpusť te kategorická prohlášení o tom, jaká má být správná žena/správný muž. Lidé nejsou podle jednoho mustru a doby, kdy byla rigidní rolí zotročována nejen žena ale i muž, jsou v našich podmínkách doufejme minulosti.

S pozdravem

ta, co mluví čtyřmi jazyky a vaří jednou týdně.

0 0
možnosti
P

parnassius

2. 7. 2010 14:24
Re: Mílý autore

Já sice s autorem ne zcela souhlasím, i když chápu že pokud je partnerka kromě výborné milenky i vynikající kuchařkou, proč po ní nesahnout, že, ale jestli někdo považuje zapečenou brokolici a mrkev s hráškem za jídlo, pak je skutečně lépe nevařit.:-P S pozdravem ten, co hovoří 3 jazyky a vaří 3-4 týdně....

0 0
možnosti
JC

Jarcho

2. 7. 2010 13:31
Když se dva mladí dávají dohromady,

ani jeden neumí pořádně vše, co je třeba k párovému životu v samostatné domácnosti. Ale láska jim pomůže překonat těžkosti a oni naleznou společně nějaký modus vivendi a funguje jim to.

Příchod dítěte to všechno změni. Žena má prsa a tak pod záminkou kojení zůstane doma s dítětem a muž musí začít dřít a makat, aby je všechny uživil. Tím pádem se začne doma vyskytovat méně a když už tam je, je udřenější a unavenější a tak se přirozeně od domácích prací odtáhne, nezbývá mu síla. Naopak žena celý den pobývá doma a pokud není extrémně líná, tak se o tu domácnost a související společné záležitosti začne starat více, než před tím. A tak přirozenou cestou dojde k dělbě rolí, kterou pak následně feministky tak zuřivě kritizují.

Dokud je mezi těmi dvěma láska, všechno se to zvládne. Zmizí-li láska, stane se záminkou konfliktu a nespokojenosti cokoli.

0 0
možnosti
BK

baki

2. 7. 2010 14:26
Re: Když se dva mladí dávají dohromady,

A chlap dře a dře ;-D a když ženská není extrémně líná, tak taky dokáže pracovat 14 hodin denně. ;-D

0 0
možnosti
I

ivko12

2. 7. 2010 13:04
vazeni

pokud si muz ty deti neporodi, neni schopen se o ne postarat,uvarit uklidit,vyprat je to jenom atrapa otce... F. keci!  Znam otce, vzorne otce, po ktrerych chteli manzelky aby delali vsechny ukony. Zvladli to vsechno perfektne az tak, ze vsechny povinnosti se stali jejich psi povinnosti. A navic ty jejich nimi zacali pohrdal. Manzelky dl.kour, nalakovane nehty, ale to hlavni prazdou makovici. Vykecavat s zenskejma a stezovat si na toho sveho bambulu. Zkoncilo to tak jak melo-rozvodem. Ted spackuji ze jim utekl s mladsi zenou. S zenou ktera si jej vazi jako chlapa i jako muze.:-/

A muzi jsou dobry kuchari, protoze vari s laskou.Zeny s nutnost, pokud ne z povinnosti.Takze zeny zustavaji opravdu jen na tu....lasku.

:-)

0 0
možnosti
DN

diviznaT no.4

2. 7. 2010 12:25
Z článku bohužel nevyplývá,

co a zda vůbec něco umíte vy, a to je pro vztah se sebelepší kuchařkou trochu málo. Pokud za svou největší přednost ovšem nepovažujete, že umíte jíst.:-)

0 0
možnosti
A

Astartoth

2. 7. 2010 12:55
Re: Z článku bohužel nevyplývá,

Pokud umi jist s chuti a uprimne jidlo pochvalit, je to dost R^

0 0
možnosti
BD

Boulder Dash

2. 7. 2010 12:16
emancipace muze za upadek zapadni civilizace

zeny jsou cim dal linejsi, chteji delat karieru, nechteji se omezovat, tim padem se nerodi deti a spolecnost upada. Dnes se rodi v CR 1.6 ditete na par, v zemich zapadni Evropy je to jeste horsi. V Nemecku 1.3 ditete na par. To vareni jen dokresluje celkovy obrazek

0 0
možnosti
L

Lafinta

2. 7. 2010 12:25
Re: emancipace muze za upadek zapadni civilizace

Víte, až bude společenské klima na takové úrovni, že se bude chovat dobře k matkám, tak budu mít klidně další děti. Ono stačí si přečíst diskuze, kde se rozebírají ženy na mateřeké dovolené - pro většinu je tato žena parazit, která se válí doma a nic nedělá. Nikdo vám nedá zaměstnání na částečný úvazek...atd. Takže žádná motivace k zalidňování Evropy.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

2. 7. 2010 12:08
Ženský myslí zhruba

na tři věci: na prachy,parádu,a sex.Všechno ostatní je jen nadstavba.Dnes většinou i děti.Žena považuje za nevinné vše,čeho se dopouští...:-/

0 0
možnosti
D

Dita_1

2. 7. 2010 14:00
Re: Ženský myslí zhruba

Vaše osobní zkušenost? Za Váš špatný výběr nikdo nemůže, nehažte laskavě všechny ženy do jednoho pytle.

D.

0 0
možnosti
I

ironstat

2. 7. 2010 12:04
naprostý souhlas

autor napsal věc, o které se všude otevřeně mluví

málokterý muž si přivede domů ženu, která neumí vařit a ten, který to udělá, je následně vskutku chudák (znám ze svého okolí pouze jednoho)

ale těm z vás, kteří jedí rádi v restauracích a chodí tam na obědy i večeře, protože mají neschopnou ženu, bych rád poděkoval, protože alespoň trochu hýbou ekonomikou a navíc nás při těch stravovacích návicích brzy opustí ;-D

0 0
možnosti
L

Lafinta

2. 7. 2010 12:02
uvařím, když

muž bude dělat jiné potřebné práce důležité pro chod domácnosti, nebo přinese domů tolik peněz, že se o domácnost a i o vaření budu starat sama, na úkor běžného docházení do zaměstnání.... Jinak utrum. Muži chtějí, aby o ně bylo postaráno, zároveň aby partnerka chodila do práce .... Tedy nevím jak vy, ale já nejsem terminátor.

0 0
možnosti
I

ironstat

2. 7. 2010 12:07
Re: uvařím, když

klasická výmluva, nejsem terminátor, nejsem robot...

zato jste asi velice emancipovanáRv

na statek s vámi, ve čtyři vstávat, starat se o zvířata i domácnost, chodit pozdě spát, ať vidíte, co zvládnou i důchodci a co vám příčí

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

2. 7. 2010 12:01
Něco na tom je.

Já si taky nedovedu představit, že bych žila s chlapem co nedovede vařit. S chlapem který nevaří, s tím se dobře nedaří. A ten můj vaří excelentně. A nejenom vaří ;-)

0 0
možnosti
DN

diviznaT no.4

2. 7. 2010 12:26
Re: Něco na tom je.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address