Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

7. 7. 2010 19:07
Dnes jednoznačně

R^R^R^

0 0
možnosti
OB

O. Bušek

7. 7. 2010 19:11
Re: Dnes jednoznačně

Soudruh Keprník má zase kde hajlovat! ;-D

0 0
možnosti
MP

ztrewq

7. 7. 2010 19:07
re socializmus svetlo v tuneli?

takže dnes je všetko špatné, kapitalisti nás zdierajú, sme ako tie koly v plote (nielen milouš, ale aj pieseň). takže to, že tu bolo všetko nedostatkové, je klamstvo, komunisti a socializmus nám zabezpečoval svetlú budúcnosť na čale so ťželeznou päsťou ...

treba sa odsťahovať do nových spolkových krajín a tam spomínať na krásnu minulosť. alebo na kubu, do severnej kórey. tam je to naj, (u snědenýho krámu?)

tu máme tiež takých čo plačú za ficom, na internete sa rovnako odbavujú, je im smutno, že im strana prestala platiť za prispievanie do diskusií a ostatní sa im smejú. ale je možné, že otvoríme archívy z týchto a predchádzajúcich volieb a zosnímame odtlačky prstov voličov našej ešte súčasnej koalície a zosobníme im tie škody čo napáchali. prečo by normálni občania mali platiť chyby hlupákov ospevujúcich sociálne spravodlivú spoločnosť?

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

7. 7. 2010 19:03
Jak už tu někdo psal,

dnes se prostě za kvalitu platí. To, že zrovna Vaše oblíbené párky s fazolemi šly kvalitativně dolů (asi aby se zachovala lidová cena), neznamená, že hned vedle v regálu nemají lepší než dříve. Stejně tak nesrovnávejte tu největší masovku v čokoládách s minulostí, dnes máme celé obchody s výbornými čokoládami z celého světa (a ne jen tu jednu "nejlepší")... Ale musíte si připlatit.

A pak mi celkově přijde, že to, o čem píšete, že zmizelo, a snažíte se to dávat do souvislosti se snahou o odtržení se od komunismu, nemá s ideologií co dělat, pomíjíte nesmírně bohatou škálu jiných příčin.

Ale za článek děkuji, byl to rozhodně výlet do způsobu myšlení, s nímž se často nepotkám.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

7. 7. 2010 19:05
Re: Jak už tu někdo psal,

Spíše je pozoruhodné, kolik toho zůstalo: např. Kofola.

0 0
možnosti
R

ruger.forever2

7. 7. 2010 18:58
Koukám, že "obyčejní lidé"

skutečně převažují,  a  to i jako autoři blogu.

0 0
možnosti
OB

O. Bušek

7. 7. 2010 19:07
Re: Koukám, že "obyčejní lidé"

R^;-D

0 0
možnosti
BK

bobecek173

7. 7. 2010 18:57
Vzhledem ke svému věku

a soudě podle fotografie jsi mladý člověk.Ostatně komunisti co je tak propaguješ si mezi sebou tykali. Já i když jsem měl v devítce jen jedinou dvojku jsem se nemohl dostat na střední školu . Měl jsem otce třídním nepřítelem - byl šéfúčetním u fy Baťa.

Měl jsem napsáno v posudku: "otec nemá kladný poměr k socialistickému zřízení."

Ty jsi asi měl rodiče červené že?Průmyslovku jsem si udělal po večerech a až po převratě výšku.Všechno fajn jen ze třicetiletým zpožděním.Nejen že se bolševik mstil mé maličkosti ale odnesla to i má dcera.Dcera se nemohla dostat na gympl a až po dopisu Helsinskému výboru,dal Husák svolení aby mohla dcera studovat. Teď už je lékařkou.

Jídlo? Máš v něčem pravdu, ale nikdo tě nenutí kupovat kabanos, kilo za 40Kč. Komouši se o zeleninu vzorně starali. Bylo k dostání zelí a brambory.V létě sem tam byly k dostání hrozny z Bulharska.Pomeranče, mandarinky, banány, možná v Praze. V Gottwaldově na 1 máje a o vánocích.

Myslíš si,že by jsi měl za bolševika PC a net ?

0 0
možnosti

rezjir rezjir

7. 7. 2010 19:06
Re: Vzhledem ke svému věku

Internet a PC mají i v Číně.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

7. 7. 2010 18:55
Všechno určitě ne

"Je opravdu nutné odsuzovat všechno, ale úplně všechno, co se dělalo za komunismu?" - i za komunismu se chodilo do práce, chlastalo a souložilo se a kritizuje to snad někdo? No tak co to tady povídáte člověče! ;-D Já to teda za kominusmu nedělal, to jsem byl ještě tůze mlád ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
A

auslander

7. 7. 2010 18:49
Vy by jste prostě chtěl, aby Vám ten Váš život...

... zase řídila nějaká domovnice, protože si sám neumíte upozornit na špatnou cenu;-)

0 0
možnosti
PV

VerneP

7. 7. 2010 18:57
Re: Vy by jste prostě chtěl, aby Vám ten Váš život...

a vy jste necetl posledni odstavec?;-)

0 0
možnosti
MP

ztrewq

7. 7. 2010 18:33
demagogické táraniny

a hneď od začiatku - nešidily! je to somarina, strata pamäti, blábol! nik si nedokáže spomenúť na maslo s zapracovanou vodou, modré mlieko, nedostatok úplne všetkého od mäsa, cez chlieb, ktorý bol maximálne do druhej hodiny popoludní, pokračujem cestovinami, ryby neboli skoro vôbec, ... nespomínam dovoz, je to zbytočné.

0 0
možnosti
PV

VerneP

7. 7. 2010 18:48
Re: demagogické táraniny

dobry, tak jsem si vzpomel na maslo s vodou, no to kupuju dneska taky. Modry mliko? -  to jako myslite polotucny (1,5% tuku), to dostaneme dneska nejbezneji. Nedostatek kvalitniho masa dneska, takze zadna zmena. Mouka obohacovana chemii, po druhe hodine uz rohliky pozivatelne nejsou, ve vysledku stejny, jako by nebyly. Ano, tech ryb je vice a vetsi vyber, testovinama se muzeme ucpat, ale clovek si opravdu musi vybirat znacky, aby nejedl stejny hnus jako tehdy. Co tim chci rict? Ze se hodne zmenilo, ale ne vsechno slo k lepsimu, a ani ta zazracna "ruka trhu" to nevyresila.

0 0
možnosti
W

Wolf778

7. 7. 2010 18:26
Blablabla

Ceny v obchodech byly sice pevné, ale podvádělo se jinak. Zelináři například běžně prodávali ovoce a zeleninu 2. kategorie jako 1., šidilo se na váze, prodávalo se pod pultem apod. Pokud člověk cokoli nesleduje, tak holt riskuje, že naletí - dnes i tehdy.

 

Psací písmo se do značné míry přežilo. Chápu, že se to někomu nemusí líbit, ale nakonec nikdo nikomu nebrání, aby se naučil psací písmo používat sám, pokud má za to, že to využije. Dříve se například učilo, jak "na papíře" odmocňovat. Dnes to neumí skoro nikdo. Svědčí to o úpadku vzdělanosti?

 

Inflace vzdělávání je sice fakt, ale komunisté se se svými 10 % VŠ mohli těžko pyšnit celkovou vzdělaností národa, že. Dnes mezi VŠ studenty těch elitních 10 % najdete také, totéž mezi maturanty, jen ten průměr bohužel upadá a člověka už dost dobře nelze hodnotit podle stupně dosaženého vzdělání.

0 0
možnosti
W

Wolf778

7. 7. 2010 18:30
Re: Blablabla

Nářky nad čistotou jazyka jsou k smíchu, mimochodem moje babička měla po svatbě (začátek 50. let) v občance zapsané "špatně" utvořené příjmení - stačilo, aby děda na matrikářku trochu zařval.

 

Suma sumárum, pár pozitiv by se na starém režimu asi našlo, ale mezi tím, co jste v článku vyjmenoval, je toho opravdu dobrého pramálo.

0 0
možnosti
M

mff-59

7. 7. 2010 18:23
No jo.

Mate pravdu. Vecernicek byl taky fajn a bylo vice snehu a lepsi prazdniny. Brigada se dala sehnat prakticky kdekoliv. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address