Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

norayellow

7. 7. 2010 18:02
Podle fotky

tipuji ze je vam neco kolem triceti, +,-. Dobra, to vas omlouva. Pamatujete si z komunismu coby male dite dobrou cokoladu Studentskou pecet a vubec kdyz jsme byli deti tak jahody chutnaly vice, trava vonela lepe a svet byl hezci. To je jediny komentar ktery k vasemu clanku muzu mit, protoze ac jste sympaticky mlady muz a par dobrych a vtipnych clanku se na vasem blogu najde, tak tenhle clanek je ulet ci pokus o vtip? Ale jinak z US to mate kousek na Kubu, tak byste se na par let mohl vydat smerem na jih. Jeste mate moznost vyzkouset socialismus v praxi na zivo, ve veku zralem.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

7. 7. 2010 18:09
Re: Podle fotky

R^ tenhle clanek je proste ulet...desnej

0 0
možnosti
JP

johnpeters

7. 7. 2010 17:51
To máte tak-

dříve si lidé dovolili jen malé podvůdky,dnes se už nebojí ani velkých.Díky tomu,že nenastala dekomunizace, máme špatnou ústavu i zákonySpoluutvářeli jí totiž komunističtí právníci.Představte si podvody Kindla-za komunistů by na něco takového vůbec nepomyslel,dnes klidně dál funguje u nejlukrativnějších státních kauz!Lidi jsou nestydatí,a proto bylo nutné vytvořit komoušům tvrdé mantinely.To se nestalo,takže pláčete na špatném hrobě.Teď se nám tyto chyby vrací ve všem.I v těch konzervách!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 7. 2010 18:21
Re: To máte tak-

když jste zmínil toho Kindla - tušíte, jak vypadala "rigorózní práce" takové prokurátorky Brožové? Asi nic moc, jako ostatně celé "studium" její a podobných dělnických kádrů. Akorát se tomu neříkalo "podvody", ale "třídní přístup". Ostatně pamatuji profesora, který dostal "stranickým úkolem" nechat úspěšně absolvovat nebetyčně tupého stranického kádra.:-)

0 0
možnosti
F

FreeBird

7. 7. 2010 17:51
Za kvalitu se plati.

Ohledne o kvalitu jidla se jedna o nepochopeni zakladniho rozdilu mezi komunismen a volnym trhem. Vam chutnala konserva skladajici se z parku a fazoli. V komunismu se patrne vyskytoval jen jeden druh a ten byl nastesti chutny. V trzni ekonomii si muzu vybrat mezi nekolika druhy, od tech nejlevnejsich kde maso se da merit v promile az po ty drazsi ktere jsou kvalitni. To same s dalsimi vyrobky nebo sluzbami.

0 0
možnosti
K4

kirduk 4

7. 7. 2010 19:45
Re: Za kvalitu se plati.

Toto se opravdu a skutečně stalo ? ;-D

0 0
možnosti
PS

edan

7. 7. 2010 17:45
Za komunistů

jsem nevěděl, co je to pizza, asijká kuchyně, mexická kuchyně, sushi a ze zeleninových salátů jsem znal jen rajčata s cibulí a okurkový salát s pepřem. Když vám nechutná studentská pečeť, máte na výběr celý regál.

Na schránce mám ceduli "Nevhazujte reklamu".

Na ceny v akci kašlu.

Psací velké S, G ani L neumím napsat a nikdy jsem to nepotřeboval. Úroveň škol byla, je a bude vždy různá. Pamatuji si jedno pěkné české jméno Pětiletka Koniprdová, PR ani HR se tehdy sice nepoužívalo, zato frekventované slovo byl chozrazčot.

S posledním odstavcem souhlasím.

0 0
možnosti
F

FiS95

7. 7. 2010 17:45
Ne, nemáte pravdu.

Regulovaný trh s pevnými cenami nevydělává a nefunguje. Markování jiné ceny než inzerované je samozřejmě protizákonné. Psací písmo je zbytečně složitý a nefunkční systém. Přečíst poznámky jiného člověka v psacím písmu může být dos veliký oříšek. Většina dospělých časem přejde na svou vlastní obdobu tiskacího písma.

Pokud jde o vzdělání, uvědomte si, že ne každý musí znát zpaměti úplně všechno. 70% znalostí ze základní školy člověk v praxi nepoužije. Kvůli pokroku ve VŠECH OBORECH je nutné jít cestou úzce specializovaných odborníků. Takoví všeobecné vzdělání nepotřebují. Proč by děti nemohly mít cizí jména? Uveďte důvod.

Dál ochrana češtiny. Uvědomte si, že čeština je mrtvý jazyk! Prakticky zanikla a byla obnovena neumělým přejímáním staročeštiny a cizích slov. A proč nemluvit anglicky? Když přijde generální ředitel Microsoftu do české pobočky a vydí na dveřích Human resources, hned ví co to je. I z názvu personální oddělení to jazykově nadaná osoba vydedukuje. A na osobní řekne jen WTF

0 0
možnosti
K

Kvintana.

7. 7. 2010 17:38
vy tak tomu rozumite

proboha, co je tohle za blabol? vy tak tomu rozumite z ty ameriky, covece! a psane pismo je uz prezitek, ktery neodpovida soucasnym trendum, sam jsem kvuli vetsi citelnosti zacal psat tiskacim pismem uz na stredni skole.  

0 0
možnosti
RV

ofce bonifác

7. 7. 2010 17:38
Písmo z jiných generací

Viděl jste vůbec někdy písmo z jiných generací? Nebo si myslíte, že to písmo bylo vždy stejné jako písmo vaše, písmo vašich rodičů či prarodičů? Zkuste někdy nahlédnout do dokumentů z poloviny 19. století a mohu vás ujistit, že mnohokrát nepřečtete takřka nic a musíte se to písmo "naučit", stejně jako třeba azbuku.

A pokud jde o ono tiskací písmo - vy zřejmě psací písmo užíváte stále, nicméně užíváte ho přesně v té samé podobě jako jste se ho učil a nevpašovalo se vám tam nějaké to tiskací písmeno? A kolik lidí ve vašem okolí užívá psací písmo bez či s minimem tiskacích písmen?

0 0
možnosti

Libri

7. 7. 2010 17:35
s tím písmem to nevidím tak jednoznačně

dříve také patřilo k základním dovednostem stahování a vydělávání kůží, nebo sedlání koní a jízda na nich, a dnes to myslím většinové populaci vůbec nechybí.

jinak za socíku se šidilo jinak a i za jiných režimů se šidit bude - je to dáno lidskou přirozeností (vždy bude část lidí méně háklivá na morálku) a dokud nevyšlechtíme utopický ideál, ani to jiné nebude.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

7. 7. 2010 17:35
Chtěl bych doplnit autora o jednu důležitou informaci

Komunismus z minulého režimu udělala až současná propaganda.

Jinak se ten stát jmenoval Československá socialistická republika a celý systém se nazýval socialismus.

0 0
možnosti

Sergeant

7. 7. 2010 17:33
Možná

byste si měl položit otázku, zda všechny ty věci, které byly tenkrát dobré, byly dobré díky vládnoucí ideologii. Konzervy a čokoláda byly skvělé, protože zde vládl zločinný režim?

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address