Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kongolese

2. 10. 2010 8:43
Zil jsem v US 18 let, ted jsem zpet v CZ. Srovnanim

techto dvou zemi dochazim k zaveru ze CZ je takova mala prohnila provincialni brambora, ktera nevi kudy se koulet, ma prohnilou vladu a urady, slape na ni EU, nici ji korupce a CZ narod trpi tim, cemu rika jedna moje znama "small dick complex", jez presne vystihuje cesky pohled na svet a vseob. pristup. Cesi chteji vsechno srovnavat stylem "ale u vas zase mlatej cernochy" a "vyvrazdili jste indiany".... Hodne Cechu ma pocit ze CZ ma na rozdil od US bohate dejiny, aniz znaji am. literaturu a umeni (znaji totiz jen brak co se dnes prodava v knihkupectvich a serialy v TV). Snobismus je v CZ hluboce zakoreneny, plati tu "cim mas vetsi auto a barak, tolikrat jsi clovekem". Cesi nadavaji jak se maji spatne, i to i ti co se maji materialne daleko lip nez vetsina Americanu......a tak nejak se v tom da pokracovat. Ale jinak se v tomhle smradku zije docela dobre, jen si clovek musi vytvorit svuj vlastni svet a nereagovat na ten okolni, pokud nemusi....

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

29. 7. 2010 7:27
Milý autore,

především vysoce oceňuji, že i přes to, že jste v U.S., používáte diakritikuR^. Neumí to mnoho blogerů (o diskutérech nemluvě) ani s českou klávesnicí. A ti, co píší zvenčí, si myslí, že nepoužitím čárek a háčků se stanou "světovými".

Co se článku týče, souhlasím, neboť mám osobní zkušenost. Americký policajt má přirozený respekt a netolerance k porušování zákonů je zcela na místě. I díky tomu se tam slušný člověk může cítit bezpečně a svobodně.

0 0
možnosti
K

Killingworth

29. 7. 2010 3:30
Fakticky a rozumne napsano.

Ziji v USA jiz 41 let, dovychovavam 3 deti, jedno jiz na univerzite. Jinymi slovy: "znam to tady!" A to co ja znam, je vlidna, nezkorumpovana a napomocna spolecnost. A takovy State Trooper statu Connecticut, kdyz Vas zastavi treba za prekroceni rychlosti s Vami jedna jako nejlepsi gentleman!VVVVV:-)

0 0
možnosti
LN

lucie_tx

1. 10. 2010 22:53
Re: Fakticky a rozumne napsano.

Souhlasim. Americka policie ma respekt o jake se te Ceske ani nezda. A priznam se, ze premyslim-li (po vice jak 10 letech v USA) o navratu do Cech, jedno z nejvetsich "proti" je otazka bezpecnosti. V cechach se neukradne jen to, co je pribite (a obcas i to). Tady si bezne lide nechavaji veci na predzahradce a zadni zahradka ma vratka bez zamku, auto obcas zapomenu zamknout ale zas mi to tak moc strach nenazene. Ano, je to dano oblasti - kazdy stat/mesto ma jine demograficke slozeni a jine prijmove skupiny. Ale faktem je, ze diky vsudypritomne lec pomahajici policii:

1) maji kriminalnici doopravdy pocit, ze moc daleko neutecou

2) maji policiste dobrou povest (viz: zastavilo mi auto u krizovatky a nechtelo nastartovat. Policista za mnou zaparkoval a skoro pulhodinu za mnou stal s blikacem nez prijela odtahova sluzba, do te doby jsme si prijemne povidali)

0 0
možnosti
BD

Boulder Dash

28. 7. 2010 22:35
samozrejme je to je policejni stat

jak jsme sam zazil na vlastni kuzi v Massachusetts. Clovek si tam svobodne nemuze koupit ani alkohol, aniz by byl neustale obtezovan, nemuze tam alkohol prevazet ani v aute, aby na nej bylo videt. Ty jejich cerne benga jsou tam na kazdem roku a jsou fakt drsni. To neni jak nasi benevolentni policajti, neni s nima zadna legrace, cloveka klidne odbachnou na ulici, protoze se na ne krive podiva. Kamos tam stravil noc na policejni stanici jen proto, protoze se trochu opil, cajti ho sbalili na ulici, vysvlekli ho do naha, sebrali mu vsechny veci a nechali ho spat na drevene prycne pri prudkem svetle primo do oci.

0 0
možnosti
M

motylek_02

29. 7. 2010 0:21
Re: samozrejme je to je policejni stat

jiny kraj jiny mrav. je potreba respektovat nastavena pravidla. Alkohol si svobodne koupite, zadaji po Vas ID. Neni problem dat zabalenou lahev do kufru, vezu li ji z obchodu nebo na party, protoze v aute nepiju. Mladosi to obejdou tak, ze jim to koupi rodice (to je druha vec). Policejni auta vidim casto i zde, a mam pritom pocit bezpeci. Chce to nicmene respekt k policajtovi a neodmlouvat (tak jak jsou nekteri zvykli v Cchach). Za krivy pohled nikoho neodbachnou, naopak zazila jsem nekolik kontrol, kdy byli sice komisni ale vstricni a nebuzerovali ackoliv ridicka telefonovala za jizdy, nemela ani doklady ani ID a byla znatena jak kralik v breznu. No a pokud se Vas kamarad ozral a chtel si hrat treba na kliste jako pan Kaiser nebo s policistou laskoval, staci prudky pohyb a verim tomu, ze jede.

0 0
možnosti
C

coolonel

28. 7. 2010 22:26
Že vás v USA nekontrolujou?

Tak to sorry, ale tady jste teda pořádně šlápl vedle. NSA a jim podobní kontrolujou snad úplně všechno. Jen pokud jde o podezření z terorismu, tak v USA kontrolujou milion (!) osob. A to nemluvím o svlíkacích rentgenech a podobně. A třeba mít zaheslovanej počítač neprolomitelnou šifrou je nelegální! V USA je svoboda a demokracie jenom na papíře. Kam se na ně hrabe Rusko nebo Čína.

0 0
možnosti
MC

greybeard-

29. 7. 2010 5:18
Re: Že vás v USA nekontrolujou?

Tak na tohle snad nemá cenu reagovat.

0 0
možnosti
MR

iluminat

28. 7. 2010 21:07
KONECNE ne-emigrant popisuje to co emigranti

kterym byava za to nadavano, a moc se jim neveri, US jako policejni stat a centrum vseho zleho je stale popularni.

R^ jen tak dal.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

28. 7. 2010 20:39
pamatuji

se že se jedna holka raději než by měla zůstat v USA raději vrátila do Běloruska

0 0
možnosti
SS

sovjetskij sjekundomjer

28. 7. 2010 15:28
Tohle se povedlo

není tady lajna pro bílé a černé, za odhození žvýkačky není pokuta. :-) Inu, jasný důkaz svobodného státu.

0 0
možnosti
HS

Šnajdr

28. 7. 2010 18:50
Re: Tohle se povedlo

To byla reakce na minulou diskuzi u minulýho článku. Někdo to tam tvrdil.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

28. 7. 2010 13:53
Je to tak

zavírání lidí se řeší částečně nezměstnanost v USA a dále jsou tito vězni používáni jako levná-bezplatná pracovní síla v soukromém sektoru. Jde o vězeňsko-průmyslový komplex.

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik1

28. 7. 2010 16:00
Re: Je to tak

Makat a makat!To je v pořádku! Kolik našich spoluobčanů by se rychle takovému kriminálu vyhnulo! A bláboly jako od Kellera si klidně nechte, co asi tou manuální, nekvalifikovanou  prací zaplatí?

A když se takhle po večeru  procházíte někdo po nádraží, nemáte pocit, že by se nám ten "vězeňsko-průmyslový komplex" strašně hodil?

0 0
možnosti

Mablung

28. 7. 2010 13:46
místní zákony

USA jsou skutečně hodně svobodná země, ale je tam i druhá strana mince. Typickým příkladem mohou být lokální zákony které dokáží být skutečnou diktaturou většiny a dokáží člověka přinutit (ne)dělat všechno možné. A pokud se mu to nelíbí, může se odstěhovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3710x
ip address