Zajímavá města USA: Atlanta

6. 07. 2010 11:00:00
Dnes se vydáme do státu Georgia. Státu Georgia se říká Peach State, ne nadarmo. Nejenže je znám broskvemi (ovocem), ale je znám i svými krásnými děvčaty, které jsou též k nakousnutí. Jižanské broskvičky, které najdete všude v Georgii, ale hlavně v Atlantě. Pokud jste v Atlantě, doporučuji GPS. Jejich ulice jsou často pojmenované právě na ono Peach = broskev. Jen domorodec se zde vyzná ve všech těch Peachtree Street, Peach Street, Peachtree Dunwoody, Peachtree Park Drive, Peachtree Place atd. Atlanta je progresívnější jižanské město, v 80.letech se sem nastěhovala velká židovská komunita, což je poznat třeba na stadionu, kde nabízejí košer párek.

Atlanta je známá snad všem. Byla v ní založena společnost Coca Cola. V Atlantě sídlí Delta Airlines, CNN, Turner Broadcasting a další společnosti.

Pohlednice z Atlanty

atlanta.jpg

Atlanta je také slavná tím, že se v ní konaly olympijské hry v roce 1996, v centru Atlanty je velký olympijský park, Centennial Olympic Park. Kdysi to bylo opuštěné a polozbořené místo, ale přímo v centru Atlanty. Ovšem přišel dobrý nápad, udělat park, který nyní slouží turistům i místním. Na konstrukci parku bylo použito asi 800 000 cihel, celková plocha parku je 21 akrů.

olympic-stadium-atlanta.jpg

K Atlantě také patří muzeum Margaret Mitchell, která napsala Sever proti Jihu aneb Gone with the Wind, která žila v Atlantě, je zde zajímavé židovské muzeum, Breman Jewish Heritage Museum,ale hlavně! Georgia Aquarium, které je největší na světě. Akvarium je v centru Atlanty, parkování je děs, ale stojí to za to, i kdybyste museli zaplatit USD 20 za parkovné. Akvárium je rozděleno na několik částí, pyšní se nejen drobnými korálovými rybkami , jako je klaun očkatý, oblíbený u dětí díky Pixarovu Hledá se Nemo, ale najdete i tučňáky, tuleně, medůzy, mořské koníky, ale akvárium se pyšní i velrybami beluga, několika druhy žraloků. Celé akvárium má asi 8 milionů amerických galonů vody, což je zhruba 31,000 m3. Dá se zde procházet obřím tunelem z plexiskla, kde máte pocit, že jste přímo v oceánu. Je to nádherné, rozhodně doporučuji.

AQUARIUM ATLANTA, GEORGIA

Vidět zde můžete medůzu anebo tváří v tvář stanout žralokovi, naštěstí s ochranou plexiskla...

whalesharkatlaqua.resized.jpg

Před pár lety jsem v Atlantě objevil slovenskou restauraci, Slovakia Restaurant, jídlo tam bylo velmi dobré a pár, který tu resturaci vedl velmi milý, hlavní kuchař Štefan rozhodně ovládá umění kuchařské, restaurace bohužel však už zanikla. Častý osud restaurací, restaurace jsou největší podnikatelské riziko.

Pro Čechy či Slováky, kteří žijí v okolí Atlanty bych se zmínil o obchůdku European Deli, který leží v městečku Woodstock, severně od Atlanty. Tam najdete potraviny české, slovenské, polské, vynikající sýry a salámy.

Při letošní návštěvě mě kamarádka zavlekla do IKEA, potřebovala pár věcí. IKEA byla přelidněná, je přímo v centru Atlanty, poblíž kolejí různých vysokých škol, čili ideální pro studentíky na nákup levného nábytku. Kamarádka a já jsme se prošli, nakoupili a vyslechli zajímavou hádku v oddělení, kde se prodávají lampy. Jakýsi ruský pár se tam hádal, jakou lampu koupit. Světlo sem, světlo tam, nakonec koupili tu nejlevnější lampu za $6.99 a pádili pryč. Byli dost hlasití a byl jsem překvapen, kolik si pamatuji z nucených lekcí ruského jazyka...:)

V Atlantě jsem vždy rád. Je to takové kosmopolitní město, pořád živé, plné zajímavých akcí, muzeí, restaurací (od etiopské po německou) a lidé jsou milí, usměvaví a ochotní pomoci. A jak už jsem řekl, broskvičky jsou k nakousnutí....

Tímto bych dnešní procházku uzavřel a těším se na vaše komentáře.

Fotografie :Olympic Park http://images.travelpod.com/

Autor: Jan Schneider | úterý 6.7.2010 11:00 | karma článku: 14.44 | přečteno: 3804x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.44 | Přečteno: 509 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...