Jan Schneider

Zrušte Kanadu, spojte ji s USA!!!

9. 07. 2010 15:00:00
Kanada vznikla omylem. Pár lovců a pytláků kožešin posedlých ziskech se dohodlo, že udělají něco jako spojené státy. Jenže to nikdy nedotáhli do konce. Kdo vytvořil USA? Angličani a Francouzi. Kdo vytvořil Kanadu? Angličani a Francouzi. A zatímco USA je mocná země, Kanada je pořád ve stínu. Vžďyt Kanada je byrokratický omyl pár kožešinářů. A doba kožešin je mimo. Kanada je kopie USA, ale udržuje si jakýsi falešný status vůči Evropě. Pchá. Koho Kanaďani volají, když potřebujou pomoc? Británii? To teda ne. Volají USA. Proto zrušte Kanadu. USA ji zaplatí, určitě ne méně než za koupi Louisiany. Čím je Kanada výjimečná? Hraje se tam lední hokej. To v USA taky. Dělá se tam javorový sirup. To v USA taky. Mluví se tam stejně, akcenty Kanaďana a Američana rozezná možná jenom starej Higgins.

Spojte Kanadu s USA a bude klid. Uvidíte ty výhody.

Na Aljašku se nebude muset jezdit před cizí zemi, bude to hezky jedna silnice, žádná pasová kontrola. Vždyť je to trapný, aby USA mělo kdesi nahoře Aljašku a překážela v kontinuitě jakási Kanada. Celé to bude hezky jedna velká šťastná rodina, USA. Když už se to jednou jmenuje USA, to jest Spojené státy americké, proč se pár kožešníků chce tvářit, že do Ameriky nepatří? Ej?

Udělají se nové pořádné peníze, ne ty směšné barevné papírky s královnou na jedné straně a se zvířátky na druhé. Dolar stoupne ještě víc. Nebudou provincie, ale státy. No co, přibude pár států a pár hvězdiček na mapu USA.

Quebec nebude pištět, že se chce oddělit a chce být samostatná provincie. Bude hezky patřit k USA, bude součástí něčeho velkého, kdo kdy slyšel o tom, aby se stát USA chtěl dělit? Quebec si navíc s Louisianou budou rozumět. Jako sestry.

Kanaďani nebudou muset kopírovat Velkého Bratra, zatímco se ohlížejí na jakousi královnu kdesi daleko v Británii. Kanada nebude lidi mást tím, že patří do Severní Ameriky, ale poklonkuje britské královně. No tak, Kanaďani. Doby koloniální jsou dávno pasé. Proč se vázat na Evropu, starou a nemoderní, když je možnost patřit konečně někam. Kanada bude konečně patřit do Severní Ameriky pořádně se vším všudy. Zmizí nejistota Kanaďanů a jejich rozpolcenost s loajalitou ke královně nebo jakésimu Ministrovi. Bude to tak mnohem lepší. Jeden prezident. Jedna země. Jednota.

Autor: Jan Schneider | karma: 10.96 | přečteno: 1898 ×
Poslední články autora