Jan Schneider

Žena v islámu a mimo islám

31. 10. 2010 16:54:21
Já vím, už zase islám, ale když se tolik konvertitek zastává žen v islámu, chci se také zastat žen mimo islám. Dovolím si reagovat na blog Lucie Jíchové. Nevím, zda blog píše s naprostou vážnou tváří, pokud je to jenom recese, tak se snažím marně, ale co. Nedá mi to. Jedná se o tento článek http://luciejichova.blog.idnes.cz/c/161518/ZENA-V-ISLAMU.html Připadá mi, že slečna vidí jenom to povrchní a opakuje slova, která již zazněla mnohokrát. Islám ženu chrání. V hidžábu je ženina síla. Ale jak může psát tak všeobecně o síle ženy, když co muslimská země, to jiný život muslimky? V zemích, kde netryská ropa, kde se ženy plahočí, aby uživily rodinu, kde muž často není přítomen, nebo kde jeden výdělek nestačí, tam asi moc neřeší mužské-ženské role. V zemích, kde je naopak ropa a bohatá smetánka má služky, tam asi slečna Jíchová čerpá ta moudra. A co Turecko? To stojí mimo, zatím sekulární a zatím svobodnější, aspoň tedy Evropan se tam necítí úplně nesvobodně a nepříjemně. Mají se všechny muslimky stejně a co nemuslimky?

http://www.bradfordvision.co.uk

Cituji Lucii

"Islám je náboženství, které ženu chrání. Dává jí respekt, dává jí roli, která je pro ni přirozená. Žena se stává ženou, není přirozené, aby žena dělala mužskou roli, naopak, je to ponižující. Proto také mnoho žen neřídí auto, natož aby doma vyměňovaly žárovky nebo opravovaly televizi. To ne, to je všechno mužská práce, žena má právo na to, aby tyhle věci dělal její manžel. Žena má právo na doprovod, doprovodem může být manžel, otec, bratr, atd. Žena má právo říci, koho si chce vzít za manžela, rodiče ji nesmí nutit. Zkrátka bez ženy to nejde a proto je chována v úctě a respektu. Ne tak jako Evropanky a Američanky, které si patrně neváží svého těla a nemají dostatek sebevědomí na to, aby si určily jakou mají cenu! V Evropě se měří úspěšnost ženy či muže podle toho, kolik měl(a) dotyčný/á sexuálních zkušeností, což je něco, co muslimové nedokáží pochopit. A žádný normální člověk to nepochopí..."

Jak islám chrání ženu? V teorii nebo v praxi? Kde islám chrání ženy, když se dle soudu šária kamenuje? Kde islám chrání ženy v zemích, kde je běžná praxe provdat nezletilé děti za mnohem starší muže? Kde islám chrání ženy před těhotenstvím dvakrát za rok? Kde islám chrání ženu před bitím manžela?Kde islám dává ženám nějakou volbu tím, aby mohla studovat a pracovat podle svojí vlastní volby? Kde je přirozená role? Rodit děti a mlčet? Mnoho žen ale řídí auto a jsou bez šátku, mnoho muslimek rozených v muslimských rodinách, ale žijící v nemuslimské zemi, nenosí šátek, studuje a žije si jinak. Žena se vždy nemůže bránit, když jí rodina řekne Tady je manžel, seznam se, brzy se berete. Když je rodina chudá a ženich bohatý, co se asi stane, když žena řekne, ne, sorry, já ho nechci? Žena má právo na doprovod? Nebo je to naopak, že žena nemá právo na to, jít sama ven? Jak kde. Přece někde ženy chodí volně na trh, volně jezdí autem a nemusejí mít muže za zadkem, zatímco jinde řídit nesmějí a musejí nosit závoje.

Nejsem tak omezený, abych nevnímal rozdíly mezi muslimskými zeměmi, ale slečna se omezená zdá být, dokonce dělá ze všech Evropanek a Američanek děvky, které jenom dělají zářezy na rámu postele, kolik dnes skórovaly. Ano, evropská či americká kultura je jiná, ale to neznamená, že všechny ženské si neváží vlastního já a vlastního těla že jsou všechny laciné kurvičky, spousta ženských se obléká obyčejně a mají obyčejné života, zrovna tak pánové doma pomáhají, přebalují děti, chodí s dětmi ven, krmí děti, a není to mužská-ženská role, prostě si manželé pomáhají a řídit auto? To je jenom otázka nutnosti, třeba v USA se bez auta neobjednete. Připadá mi, že slečna dělá z nouze ctnost. Muslimky někde nemůžou řídit, tak je to ponižující a neženské. Přitom pokud vím, je to jenom v jedné zemi a to Saudské Arábii. Nemůžou nosit normální oblečení a normálním myslím běžné bez zahalování uší a vlasů a dekoltu a kdovíčeho, tak je v hidžábu síla. Nemůžou být zodpovědné za domácnost, ač v ní vše dělají, tak se nemusejí starat o mužské věci. Upřímně, je výměna žárovky tak ponižující a mužská věc? A co když žena nemá doma muže, je vdova? Zavolá si švagra nebo otce, aby proboha tu žárovku vyměnil, protože ona to nemůže dělat?

A proč slečna píše o šátcích, když všechny muslimky nemají burky, hidžáb, niqáb a ostatní kukly? A přiznám se, mě se ženské vlasy líbí, dělá ji to jaksi ženskou, když se obličej obalí v šátku celý, nejenže jim to nesluší, ale ani to není moc osobní, taková žena působí jinak. Nikde v tom slavném koránu není psáno, že žena musí mít zahalené uši a vlasy, ale být skromně oděna, což se přece dá udělat i bez toho zabalení se v anonymitě. Líbí se mi ženské, líbí se mi, když se oblečou tak, že jde vidět jejich ženská postava, a ne jakýsi neforemný pytel. Líbí se mi ženská, která se umí obléct, voní a které se můžu dívat nejen do očí, ale to neznamená, že hned půjdu každou vláčet do křoví..

Takže nejenže slečna urazila muslimky, které bojují za právo studovat po boku mužů, co chtějí, které bojují za právo nenosit hidžáb, za právo číst západní literaturu, za právo mít volbu, dělá z nich neschopně rodící mašinky, co sedí doma, ale stihla urazit i všechny Evropanky, Američanky a jejich muže k tomu, protože podle ní se ženská hodnotí jenom podle toho, kolik měla sexuálních partnerů. Na to že, některé ženy jsou slušné, věřící nebo normální a ne všechny lítají z postele do postele, na to už nemyslela. Stejně jako všechny muslimky nemají IQ tykve, všechny nemuslimky nejsou prodejná těla. Slečna si vesele idealizuje islám, vesele uráží nemuslimy, vesele si konvertovala k náboženství, které je plné rozporů a které je zaraženo ve středověku. To taky normální člověk nepochopí.

Autor: Jan Schneider | karma: 37.62 | přečteno: 4322 ×
Poslední články autora