Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Wendolene/

29. 10. 2010 5:51
Clanek nuti k zamysleni

Seznamy mi nepripadaji jako dobry napad, kdyz porovnam Matejkuv clanek a toto, musim se priklonit proti seznamum. Lidove milice, poulicni vybory, obcanska spravedlnost sita horkou jehlou,to nikdy nic dobreho nenese...

0 0
možnosti

Šnajdr

29. 10. 2010 4:26
Dobrý večer, díky všem za komentáře a názory

Článek jsem napsal jako zamyšlení nad seznamy pedofilů či jiných zločinců. Někteří z vás si ani nevšimli, že se případ skutečně nestal, že je to jenom ilustrační případ z jednoho seriálu. Osobně se seznamy nesouhlasím, v USA se vedou, ale jsou na nich i lidé nevinní, protože v USA se tam často řadí i ti, kteří měli poměr s nezletilou osobou, tj. každý pod 18 let, narozdíl od Česka není hranice 15 let na sexuální život. Seznam vám nepomůže, seznam jenom vyvolává paniku a soudce lynče. Je to o výchově, jak zde bylo řečeno, vaše děti by měly vědět, že NIKDO na ně nemá nevhodně sahat a to platí i pro tatínky, strýčky, děděčky a podobně. Nejvíc sexuálních zločinů páchá někdo z rodiny dětí. Koho chrání seznam? Nikoho.

0 0
možnosti

marka40

29. 10. 2010 7:39
Re: Dobrý večer, díky všem za komentáře a názory

Ano - toto je smyšlený článek. Případ, kdy byl asi před 2,5 lety zneužit a zabit malý chlapec slovenským pedofilem-recidivistou je ale REALITA!!!!

 Děti jsou samozřejmě dnes již poučené o tom, že nikdo nemá právo na ně sahat. Ale když takové 7leté dítě, které jde ze školy, popadne metrákový chlap a zacpe mu ústa...............

0 0
možnosti

ippokorny

28. 10. 2010 23:36
Pedofil si "začal" se společností jako první.

Policie ho měla chránit jako každého jiného občana, mohla tím spojit 2 věci, jeho ochranu a jeho vyšetřování. Proti lidem, co náhle napadnou druhé se těžko brání, není v podstatě rozdíl, zda se hází kamenem, zápalnou lahví či někdo nekoho zkopá, vždy jsou útočníci zločinci, byť budou tvrdit, že to mysleli dobře. Jejich chování a nelze pomluvit, patří do vězení. P.P:

0 0
možnosti

iluminat

28. 10. 2010 20:30
je to sice ze serialu, ale kdybych byl verici

reknu ze cesty bozi jsou nevyzpytatelne, takto reknu ze vsechno zle muze byt k necemu dobre, a mozna ta smrt pedofila vypada jako zbytecna, ale pedofil zustane pedofilem do smrti, nelze to vylecit, a takto se predeslo smrtim treba nekolika deti.

0 0
možnosti

kOBLICH

28. 10. 2010 21:00
Re: je to sice ze serialu, ale kdybych byl verici

Myslíte to tak, že mladý viselec na stáří nekrade?

0 0
možnosti

Camino

28. 10. 2010 18:51
Wallander jsem videla...

Je znamy fakt, ze hodne casto je dite uneseno a zneuzito, blizkym pribuznym, sousedem a nekdy i vlastnim otce, Nic neni nemozne;-D

0 0
možnosti

stařec bez moře

28. 10. 2010 18:21
Je to složité.

Jsou argumenty pro i proti.

0 0
možnosti

sampis

28. 10. 2010 18:27
Re: Je to složité.

Obávám se, že není žádný argument pro. Koho, respektive jak by dokázal podobný veřejný seznam ochránit kohokoliv?

0 0
možnosti

Haša

28. 10. 2010 15:47
Soudce - lynč

Píšete o případu, který se odehrál ve Švédsku. Vaše součastná hostitelská země je lynči daleko proslavenější. Že by za takovými reakcemi stála "větší svoboda" nebo nedůvěra v policejní a soudní systém? Obvykle tuhle štvanici rozpoutávají media. Většina lidí je lehce manipulovatelná. Máme s tím taky svoje zkušenosti. Ale stále jsem doufal, že Češi jsou rozvážnější. Poslední roky už je mi jasné, že nejsou. Stačí jim dát příležitost a mám obavy, že budou přičinlivější než americký proslulý KKK.

Většinou jsou manipulovatelní mladí lidé. Bez zkušeností a toužící po rebelii a revoltě. Což je u mládí přirozené. A pokud to vyhovuje většinové společnost i omluvitelné. Pojem svobody je příliš široce vnímaný. Mezi nám, je velmi relativní.

0 0
možnosti

Haša

28. 10. 2010 15:47
Re: Soudce - lynč

Ale zpět k otázce zveřejnění zmiňovaných seznamů:  V případě ohrožení "mláďat" budou daleko neuváženěji reagovat generace, které děti mají. Nemohu se nebát, co by takový seznam s lidmi mohl udělat. Byl bych rád, kdyby mezi námi naprosto anonymně nežili nebezpeční lidé, potencionální zločinci, často i recidividující, ale neudělá možnost je znát, z okolí  krvežíznivé bestie? Nebojím se až tolik o recidivisty, jako o nás, kteří budeme mít tu příležitost soudit bez důkazů? Jste si sami sebou jisti, že kdyby na věc přišlo, v takovém pokušení morálně obstojíte?  Já nevím...

0 0
možnosti

Ježikača

28. 10. 2010 13:22
předpokládám,

že nemáte děti. ale jinak bych byla pro, aby se o osobě která ublížila dítěti vědělo, ať už je její sexuální zaměření jaké chce.

0 0
možnosti

koutlosh

28. 10. 2010 13:03
Karma

tohle přesně vystihuje podstatu věci. "Lidová spravedlnost" = lynč, čarodějnické procesy a podobně. Nemá v ní úlohu zákon, racionální úvaha, detailní vyšetřování důkazů, je to jen záležitost emocí a horkokrevných reakcí. Nejde o ochranu zločinců, ale o ochranu těch, kdož zločin nespáchali.

0 0
možnosti

killy

28. 10. 2010 13:01
Tak vám nevím. Jsem vnitřně rozerván....Ctrl-V

Pedofilie je v odborném pojetí trvalá nebo dlouhodobá náklonnost

či reaktivita s erotickým rozměrem převážně nebo výlučně vůči nedospělým

osobám, chlapcům nebo dívkám. Ve statistickém manuálu DSM je řazena mezi parafilie, MKN ji řadí mezi poruchy sexuální preference, někteří odborníci, např. F. Berlin, ji zároveň označují za SEXUÁLNÍ ORIENTACI. ......tolik Wiki.

Děsím se situace, že "někteří odborníci"  svoje označení prosadí jako vrozenou biologickou příčinu.

Něco podobného se stalo kolem r. 1973.

0 0
možnosti

mamina2

29. 10. 2010 9:28
Re: Tak vám nevím. Jsem vnitřně rozerván....Ctrl-V

Upřímně řečeno, mně opravdu připadá pedofilie dost podobná jako homosexualita. Je to prostě jiná preference. Rozdíl je samozřejmě v tom, že láska a sexuální život dvou homosexuálů nikoho nepoškozuje, takže není důvod ji zakazovat. O pedofilii se tohle nedá říct. Dokonce ani tehdy, když nedojde k žádnému násilí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS