Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

katkota

2. 12. 2010 12:37
skoda

Skoda, pane Schneidre, ze jenom papouskujete nesmysly uplne stejne, jako je papousku slecna Jichova ... Ani jeden, ani druhy nevite o co jde a na svem dvorku doma se to ani nedozvite ... ale jinak v dobrem, rada vas ctu :-)

0 0
možnosti

Judita2

1. 11. 2010 13:37
Muslimky

jsou z mého pohledu opravdu chudink /zakuklené, ponížené, bité atd..../. Nechápu ženy, které se dobrovolně ženou do takového neštěstí, přečetla jsem o tomto problému mnoho literatury. Autor mi mluví z duše, dávám karmu, krásně napsáno!!!! R^ 

0 0
možnosti

Šnajdr

4. 11. 2010 1:51
Re: Muslimky

Děkuji vám.

0 0
možnosti

Tuubeen

1. 11. 2010 8:24
Ono jde asi o to,

že v původním článku se psalo o náboženské TEORII, kterou tento článek porovnává s PRAXÍ... no a to jsou dvě dočista odlišné věci, jejichž rozdílnost není záhodno ignorovat. (Zejména teoretik může být ve srážce s praxí více než rozčarován.)

0 0
možnosti

Šnajdr

4. 11. 2010 1:53
Re: Ono jde asi o to,

No a proč nám slečny píší o teorii, když je praxe jiná, není třeba se dozvědět, jak něco bude fungovat v praxi místo teorie? Navíc, důvěřuj, ale prověřuj. Slečny lžou sami sobě a čtenářům, v podstatě jejich články mají opačný účinek, než asi zamýšlely, tj. odradí víc lidí od islámu, což je vlastně dobrá věc. Tak ať píší ty trachtáty dál. Já se jenom bavím.

0 0
možnosti

marek.voksay.blogidnes

1. 11. 2010 5:31
Paní autorko..........

píšete , že manželství s nezletilými dívkami není věc Islámu a mnoho dalších věcí ...... jak vysvětlíte třeba toto? : http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/somalsti-islamiste-popravili-dve-mlade-divky/        ........... i pokud budu akceptovat, že takové chování není pravidlem .... náboženství, které toto umožňuje patří opravdu do středověku a nikoli do 21 století.  A jen poznámka k těm 4 svědkům ... chcete mi snad tvrdit, že ve všech medializovaných případech kamenování, poleptání kyselinou atdatd v údajných případech nevěry, odmítnutí sňatku apod byli u těchto činů 4 svědci, nebo, že ty dívky a ženy opravdu na někoho uvalily hanbu ? Vždyť píšete, že žena se sňatkem musí souhlasit a nikdo jí nesmí nutit - tak jak je to doopravdy ?

0 0
možnosti

Tuubeen

1. 11. 2010 8:27
Re: Paní autorko..........

Teorie islámu je něco jiného než praxe provozovaná v některých muslimských zemích- ono to ostatně neplatí jen pro islám, i někteří křesťané dodneška např. obhajují Biblí mnohoženství nebo vraždy při vymítání... Poleptání kyselinou nebo hromadné znásilnění příbuzné muže, který se nějak provinil, nemá s islámem společného vůbec nic - jde o geograficky poměrně omezenou záležitost, která se neomezuje jen na muslimy, ale týká se i hinduistů.

0 0
možnosti

gogol_jl

1. 11. 2010 0:09
Dobry vecer .. nebo noc. Mam jednu jednoduchou otazku

V Koranu lze najit nekoli sur, ktere primo vyzyvaji k nasili. Ja "vyuziji" suru Zeny, ktera konci slovy "Bijte je". A ptam se - neni nahodou Islam alespon u nas protiustavni ? / Nasili prot skupine obyvatel ../ I kdyby to byla jenom jedna Sura ?

0 0
možnosti

Šnajdr

4. 11. 2010 1:54
Re: Dobry vecer .. nebo noc. Mam jednu jednoduchou otazku

U nás, jako v USA? Ne, není to protiústavní, není to totiž tak důležité a také nezapomínejte, že v muslimských zemích je ropa, dokud mají ropu, nikoho moc nezajímá, co se vlastně v muslimských zemích děje a jak.

0 0
možnosti

Šnajdr

1. 11. 2010 0:03
Dobrý večer nebo spíš dobrou noc, dík, díky

všem za komentáře, nějak nestíhám všem odpovídat. Ale svoje jsem už řekl, a ptám se. Která zdravá, moderní, sebevědomá žena ze západní civilizace přesedlá na islám? Která žena bude hájit šáriu a vinit ženy, pokud se něco stane, a ne muže? Která konvertitka si chce zkusit život v jakékoliv muslimské zemi kromě Turecka? Protože Turecko je jednak v Evropě a pak taky silně sekularizované tudíž tam ještě ženská jakžtakž zastání najde. Která konvertitka veřejně odsoudila zločiny muslimů a že jich je?

Myslím, že jejich islám pěkně ilustrují ty pohádky tisíce a jedné noci. Nemyslím tu českou verzi, ale tu pravou. Ženské smilní, je třeba jim useknout hlavu, jen co s nimi skončíte po svatební noci.

0 0
možnosti

Camino

1. 11. 2010 2:54
Re: Dobrý večer nebo spíš dobrou noc, dík, díky

Jene, omlouvam se, zavinila jsem to asi ja, ze se ta blbka ozvala dnes, hodila jsem ji casne z rana na jeji blog link na Vas clanek[>-]V, s konvertitkama se roztrhl pytel. Neni nejake zaklinadlo proti nim, tady je porad jeste vecer a halloween, v CR brzy rano, mozna, ze se probudime a budou pryc...jen zbozne prani......

0 0
možnosti

Pepan A2

31. 10. 2010 23:40
Mě by zajímala jedna věc.

Madam Jíchová prezentovala Islám jako úžasné náboženství, ke kterému týdně konvertují tisíce žen. Na moji poznámku, že při takovém tempu by asi dnes už celý svět byl muslimský, dotyčná nereagovala. Zkuste se zamyslet, jak by asi dopadla žena, která by chtěla konvertovat od islámu ke křesťanství?

0 0
možnosti

Šnajdr

31. 10. 2010 23:52
Re: Mě by zajímala jedna věc.

Madam nereaguje na nic. I když slibovala, že pokud hodíte tři argumenty nebo co, tak odpoví. Týdně a tisíce? No, věřil bych, že týdně se narodí tisíc muslimů, ale konvertité? To mi připadá trošku přitažené za pačesy.;-D

0 0
možnosti

OskarPokorny

31. 10. 2010 20:11
Zkušenost

Já bych si dovolil přidat vlastní postřech z sobní zkušenosti. Znám 4 české konvertitiky.  První z nich je dcera z nefukční rodiny kde matka je členkou sekty. Její dcera si za a) z finančních důvodů (matka ji fiančně nepodporovala - peníze dávala sekte) za b) z rebélie (matky sekta se proti islámu vlemi vyhraňuje) našla arabského bohatého studenta a konvertovala (na jeho naléhaní). Další je studentka VŠ která při studiu etnografie najednou "prohlédla" a konvertovala - mělou dlouhodobé problémy ve všech svých partnerských vztazích.. Třetí je žena, který vystřídal asi 6 naboženství a nakonec zakotvila u ISlámu o kterém trvdí že je jediné správné (to tvrdila i o těch předchozích) opět nefunkční rodina  - otec úplňe zmizel 5ti letech atd., Poslední je na pohled sebevědomá žena, úspěšná pracovitá samostatná atd. svojí konverzi vysvětluej jako logický krok k vyššímu poznání, opět nefunkční rodina, nasilnická matka atd... Prostě všechno co mají tyto ženy společné je více či méně

0 0
možnosti

OskarPokorny

31. 10. 2010 20:18
Re: Zkušenost

nefungjících rodin, kde rodiny nedodávají to co mají. V jejich konverzi vydím částečně snahu někam patřit (začlenit se do velké rodiny) ale i snahu na sebe za každou cenu upozornit(i zde na blogu idnes někdo takový je). Jjeich zápal pro novou víru hraničí až z naprostou hysteriíí. KOrán mají nastudovaný naprosto dokonale, ale jejich ideály časti přímo kolidují z běžnou praxí s Islamských zemích. Jejich snaha přiblížit se svému vzoru je až obcesivní (vízdoba interiéru po arabském stilu - i když je to v našich klimatických podmínkáh nepraktické, nošení závoje - i když to spousta muslimek i z arabdkého prostředí v evropě nedělá, měnění si jmen atd.),

0 0
možnosti

masculine

31. 10. 2010 19:25
Ještě by mne zajímalo jedno.

Jak by asi dopadla žena, která by v konzervativnější muslimské zemi psala podobné agitky jen v obráceném gardu. Zda by ji přiváděl "k rozumu" její otec, bratr, či manžel...nejlépe nevratně...nebo zda by se stala hvězdou "one woman show" při kterém by se přesunovalo větší množství kamení... 

0 0
možnosti

iluminat

31. 10. 2010 18:59
tyto slecny jsou salonni muslimky, totez co salonni

komunisti. Nevidi neslysi, jen melou svou. Muslimky ve vetsine muslimskych zemi makaji a vice nezli muzi, ne proto ze jsou muslimky nebo zeny, ale musi, jinak pojdou hlady a jejich deti take. Akorat ze nekde nesmi tak musi na zebrotu. Ne vsichni muslimove nebo arabove jsou bohati, to je jen sen nekterych hloupych zlatokopek. A ta slecna co psala o te nadhere co ceka kazdou muslimku je neco za co by ji hodne muslimek rado dalo parfacek. Mimoto na svych fotkach vypada jako jeptiska z pornofilmu, to by ji leckde hnali.

Ale na druhe strane je ten jejich Islam velmi light, kez by takovy opravdu existoval, to bychom se o nema ani nebavili, bylo by to opravdu jen dalsi nabozenstvi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS